• Interviu cu Bodor Ágota preşedintele Asociaţiei Pentru Şcoala şi Copii Noştri despre activitatea de sprijinie a învăţământului în limba maghiară în Baia Mare.
  • Reportaj de la concursul internaţional a producătorilor de pălincă de la Miercurea Ciuc.
  • Ieri după-amiază, în Aiud, au inaugurat o grădiniţă şi creşă construite de către Biserica Reformată, cu sprijinul statului maghiar, în curtea Colegiului “Bethlen Gábor”.
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a fost premiat de către organizaţia internaţională ESO Angels şi Societatea Europeană de Stroke pentru rapiditatea şi calitatea îngrijirii pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale (AVC). Potrivit conducerii instituţiei, doar 11 dintre cele 40 de spitale din România care participă la programul de tromboliză intravenoasă au obţinut recunoaştere din partea Iniţiativei ESO Angels.
  •  Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, András Nagy Róbert, consideră că ideea testării periodice, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate anti-COVID-19, lansată recent de ministrul Sănătăţii, este ‘exagerată’. András Nagy Róbert a declarat că spitalele ar intra în colaps dacă o parte dintre angajaţi ar refuza să mai vină la serviciu în condiţiile în care ar trebui să facă testele pe cheltuiala lor, iar dacă ar apela la instanţele de judecată cu siguranţă ar avea câştig de cauză. ‘
  • Copiii din municipiul Sfântu Gheorghe care participă la programul Pedibus, lansat în urmă cu aproape o lună de către autorităţile locale cu scopul de a stimula elevii din clasele primare să meargă pe jos la şcoală, vor fi însoţiţi, săptămâna aceasta, de mai mulţi câini până la destinaţie – a declarat coordonatorul programului Székely Kincső.

Bejegyzés navigáció