Cei doi deputați ai Uniunii Maghiare din Transilvania care și-au câștigat mandatul pe listele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kulcsár-Terza József și Zakariás Zoltán, au decis să reintroducă în parlament proiectul de lege privind autonomia secuiască, respins anul trecut după „ieșirea în decor” al președintelui Klaus Iohannis.

Un jurist de 37 de ani din Hunedoara, Kacsó-Doboly Izabella Mária, ar putea lua locul secretarului de stat responsabil cu problemele tinerilor, demisionat în urmă cu o săptămână, după că a fost prins de poliție conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Zilele Sfântului Ladislau revin anul acesta pe străzile Oradiei, după ce anul trecut festivalul maghiarilor orădeni a avut loc în spațiul virtual, din cauza pandemiei. Începând de duminică, timp de o săptămână vor fi organizate concerte, expoziții, lansări de carte, dar și numeroase evenimente dedicate familiilor cu copii.

Sute de persoane au trecut granița româno-ungară pe la punctele de trecere a frontierei de la Petea și Urziceni, județul Satu Mare, folosind teste de coronavirus false. Majoritatea persoanelor aveau ca destinație Austria și au fentat astfel regulile de carantinare.

Bejegyzés navigáció