România va trebui să-şi definească urgent o poziţie vizavi de Strategia farmaceutică lansată de Comisia Europeană şi aflată în faza de consultare publică, având în vedere că adoptarea acesteia ar putea avea efecte negative pe termen lung asupra politicii de preţuri şi asupra preţului pe care pacienţii români îl vor plăti la medicamente, a declarat într-un interviu medicul Attila László, secretarul Comisiei de sănătate din Senat. (INTERVIU)

România a sprijinit constant aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei – a afirmat preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, deputatul UDMR Rozália Bíró, în urma unei întrevederi avute recent cu viceprim-ministrul pentru integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei, Olha Stefanişina. (INSERT)

Pentru prima dată în două luni numărul persoanelor vaccinate în 24 de ore a scăzut, luni, sub 50 de mii. Potrivit datelor oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, de aproximativ 2 săptămâni numărul persoanelor vaccinate cu prima doză este sub sau puţin peste 20 de mii. (Analiză)

Plenul senatului a votat în calitate de primă cameră o inițiativă legislativă a UDMR care, pentru prima dată, introduce în sistemul juridic românesc categoria de „drum pentru biciclete”. Ca urmare, pe lângă pistele de bicicletă, vor putea fi construite drumuri destinate exclusiv circulaţiei pe două roţi – a declarat Turos Lóránd, liderul senatorilor UDMR. (INSERT)

Bejegyzés navigáció