A román ipar támogatása címén Kínában gyártott autókat vásárol a Szociáldemokrata Párt. Marcel Ciolacu elnök pénteken jelentette be, hogy Az igazi zöld péntek címmel kampányt indítanak – a kormány által indított program mintájára.

Arra buzdította a párt tagjait és szimpatizánsait, hogy péntekenként valamilyen környezetkímélő közlekedési eszközt használjanak. Hogy példát mutasson, maga a pártelnök egy elektromos Renault Zoe-val érkezett a pártszékházhoz. A járművet állítása szerint kölcsönkérték, legközelebb azonban a párt saját elektromos Dacia Springjét fogja használni, amelyet már megrendelt, és amely a gyártó által leszállítandó első tíz darab között lesz majd.

A pártelnök szerint megpróbálnak majd valamennyi szervezetnek vásárolni egyet ebből a járműből, amellyel kapcsolatban szerinte „a legfontosabb, hogy nálunk, Mioveni-ben készül”. Azt nem tudja, mennyibe kerül, de a pártkasszába befizetett tagsági díjakból vásárolják meg – állította Ciolacu.

A Szociáldemokrata Párt elnökének állításaival ellentétben a Dacia Spring nevű modelljét nem Romániában gyártják, hanem Kínából importálják.