• Mâine vor fi afișate listele copiilor înscriși în etapa a II-a la clasa pregătitoare la fiecare unitate de învățământ. INTERVIU cu BARBÓCZ Izabella, directoarea-adjunctă a Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu din Arad, despre situația privind numărul copiilor înscriși în școala cu predare în trei limbi: română, maghiară și germană.
  • Prezentăm noul volum de poezii al ziaristului ROMÁN Győző, intitulat Vérrózsa a falon (în trad. ”Crin de sânge pe pereți”) – ANALIZĂ în rubrica ”Nota zilei”.
  • REPORTAJ realizat la Miercurea Ciuc, la Întâlnirea Ansamblurilor Profesioniste Maghiare de Dans Popular din Ardeal. Organizatoarea celei de a 15-a ediție a fost Ansamblul Harghita. Scopul acestor întâlniri este ca membrii şi conducătorii acestor formaţii să poate viziona creaţiile celorlalţi şi să analizeze în dezbateri profesionale toate aspectele activităţii lor.
  • O expoziţie fotografică – compusă din aproximativ 100 de fotografii – va fi deschisă vineri, în Ziua Solidarităţii Naţionale a maghiarilor, în Budapesta. În timpul zilei poate fi vizitată în clădirea Parlamentului Sfânta Coroană, iar seara va fi susţinut un spectacol festiv la Teatrul Naţional. În plus, se vor organiza la nivel central şi evenimente în spaţiul online. În data de 31 mai 2010, Parlamentul Ungariei a declarat ziua de 4 iunie – dată la care a fost semnat Tratatul de pace de la Trianon, care a pus capăt Primului Război Mondial – Ziua Solidarităţii Naţionale.
  • Ungaria a împrumutat Sloveniei 300 000 de doze de vaccin AstraZeneca. Slovenia doreşte să returneze vaccinurile, în funcţie de posibilităţi, până la sfârşitul verii sau cel târziu până în toamnă.

Bejegyzés navigáció