• Potrivit datelor monitorizate săptămânal de Ministerul de Finanţe din Ungaria, prognoza de creştere economică pentru al doilea trimestru pare justificată să fie de două cifre, de aproximativ 12-14% , a declarat, joi, Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, la Adunarea generală anuală a Asociaţiei Joint Venture, la Budapesta, unde a fost aleasă conducerea acesteia.
  • Potrivit unui studiu realizat în Ţinutul Secuiesc, cei care au fost vaccinaţi după ce s-au infectat, dobândesc o imunitate mai îndelungată împotriva infecţiei cu coronavirus decât cei care au obţinut imunitate doar prin vaccinare. Cercetarea a fost realizată de Centrul de Cercetare şi Diagnosticare Pro-Vitam din Sfântu Gheorghe care, în toamna anului 2020, a fost primul din România care a dezvoltat şi a lansat pe piaţă un test pentru depistarea prezenţei anticorpilor produşi de organism, în urma infecţiei cu noul coronavirus.
  • La Bucureşti au fost semnate contractele de construire şi modernizare a reţelei de gaze naturale în mai mult de 10 localităţi din judeţul Covasna şi Harghita. În prezent locuitorii acestor comune utilizează lemnul pentru încălzire şi prepararea hranei.
  • Să ne uităm peste gard sau bugetele noului început – aceasta a fost tematica abordată de primarii din Tg. Mureş, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Odoheiu Secuiesc organizată de Societatea Economiştilor Maghiari din România unde s-a prezentat şi analiya comparativă a oraşelor din Ţinutul Secuiesc.
  • Problema urşilor este scăpată de sub control în judeţul Covasna, nu există un cadru legal adecvat pentru gestionarea acestei situaţii, iar în spaţiul public sunt transmise informaţii false de către anumite organizaţii care pun presiune pe Ministerul Mediului, afirmă viceliderul senatorilor UDMR Fejer Laszlo-Odon.
  • 5 evenimente de ecologizare sunt anunțate pentru sâmbătă în județul Covasna. Cea mai mare acțiune, atât din județ, dar poate și din țară, va fi în zona Târgu Secuiesc. Evenimente mai mici, dar la fel de importante, vor fi în aceeași zi și la Sfântu Gheorghe, Zagon și posibil și la Valea Mare.
  • Cea de-a şasea ediţie a Festivalului DbutanT, care va fi organizată în toamna acestui an de Teatrul „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, va fi dedicată regizorilor debutanţi, evenimentul fiind sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Covasna cu suma de 10.000 de lei.

Bejegyzés navigáció