• Avem un reportaj despre întoarcerea elevilor în sălile de clasă în majoritatea şcolilor din ţară.
  • Avem un interviu cu Pellegrini Miklos, inspector şcolar adjunct din judeţul Arad despre numărul elevilor înscrişi în clasa pregătitoare cu limba de predare maghiară în judeţul Arad, care este mai mic, decât estimarea unităţilor de învăţământ.
  • Avem un interviu cu dr. Tar Gyongyi, directorul DSP Harghita despre maratonul de vaccinare organizat în curtea Spitalului Judeţean Harghita din Miercurea Ciuc începând de mîine, cu ocazia Rusaliilor catolice.
  • Municipiul Miercurea Ciuc este pe locul al doilea în ţară în privinţa imunizării populaţiei din localităţile reşedinţă de judet, deoarece aproape jumătate din populaţia municipiului a fost deja vaccinată.
  • Minorităţile naţionale şi protecţia acestora va fi prima prioritate a preşedinţiei ungare a Consiliului Europei, care începe de la 21 mai – a declarat Szili Katalin însărcinatul special a premierului ungar, după discuţiile avute la Strasbourg pentru pregătirea preşedinţiei ungare a Consiliului Europei.
  • Castelul Wesselényi de la Jibou a ajuns în proprietatea Manevi Zrt., care face parte din portofoliul societăţii Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., proprietate a statului ungar. Extrasul de carte funciară emis miercuri, care arată cine este actualul proprietar al castelului, a fost transmis corespondentului agenţiei ungare de presă MTI de către moştenitorul care a vândut imobilul.
  • Guvernul ungar nu va accepta introducerea unui impozit minim global, deoarece ar duce la o creştere a impozitelor în Ungaria, a declarat, marţi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pentru agenţia ungară de presă MTI, după întâlnirea cu Mathias Corman, recent ales secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), la Paris.

Bejegyzés navigáció