• Astăzi are loc sfințirea noii orgi a Bisericii reformate Calvineum din București. Concertul de inaugurare a orgii va fi susţinut de organistul Erich TÜRK (de la ora 17:00). Orga nouă a fost achiziţionată cu sprijinul financiar primit din partea Secretariatului pentru Politica Națională din Ungaria prin Fondul Bethlen Gábor.
• La Institutul Cultural Maghiar București va fi vernisată, astăzi, expoziția ”Reformații din Regat” de către Ambasadorul Ungariei la București, E.S. ZÁKONYI Botond și Episcopul Eparhiei Reformate de Ardeal, KATÓ Béla (de la ora 19.00).
• KOZMA Mónika, directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica, însărcinată cu derularea programului de dezvoltare economică a Ardealului cu sprijinul guvernului Ungariei, a declarat că finanţarea unor proiecte în judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare depinde de negocierile în curs între cele două guverne.
• Coproducţia maghiaro-română ”Eden” în regia KOCSIS Ágnes va avea premiera pe marile ecrane bucureştene în perioada 21 – 23 mai. Filmul a avut premiera mondială în 2020 la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam.
• Guvernul ungar nu va accepta introducerea unui impozit minim global, deoarece ar duce la o creştere a impozitelor în Ungaria, a declarat, marţi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Bejegyzés navigáció