Palesztin tüntetők felgyújtottak ma egy zsinagógát az izraeli Lod város repülőtere mellett, a tüntetők több autót is felgyújtottak, kirakatot betörtek. Komoly tüntetések voltak más izraeli településeken is, így a muszlim többségű Akkóban és Jaffában. Továbbá összecsapások voltak Ciszjordániában is a palesztin tüntetők és a civilek között.

Tegnap este a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Izrael több településére: így Tel Avivra 110, Beér-Sevára 100 rakétát lőtt ki. A tel-avivi rakétatámadásban legalább egy ember életét vesztette. A Tel-Avivtól délre található Holonban egy lövedék becsapódása nyomán hatan megsérültek. A Hamász azt állítja, hogy mintegy 130 rakétát lőttek ki, mindezt válaszul arra, hogy az izraeli hadsereg egy gázai toronyházat lerombolt. Az izraeli hadsereg szerint tegnap óta 480 rakétát lőttek izraeli területre, és mintegy 150 sikertelen kilövés is történt Gáza területén belül. Azt is közölték, hogy a Vaskupola légvédelmi rendszer 200 rakétát megsemmisített. A hétfő óta tartó zavargásoknak eddig legalább 30 áldozata van palesztin, 3 civil pedig izraeli oldalon, edidg az összecsapásoknak 245 sérültjéről tudni.

Benjámin Netanjahu izraeli ügyvivő miniszterelnök tegnap este kijelentette: a Hamász és az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista szervezetek nagy árat fizetnek majd az Izrael elleni legutóbbi támadásokért.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa sürgősséggel újabb ülést hívott össze mára az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán. Az újabb, zárt ajtók mögött tartandó ülést Tunézia, Norvégia és Kína kérésére hívták össze. Tor Wennesland, az ENSZ közel-keleti közvetítője figyelmeztetett: Izrael és a Hamász háború felé halad. A diplomata felszólította a feleket, haladéktalanul vessenek véget az összecsapásoknak.