• Interviu cu Csata Orsolya ziarist din Miercurea Ciuc despre iniţiativele societăţii civile pentru ajutorarea romilor sinistraţi în urma incendiului din ianuarie.
  • Potrivit lui Kelemen Hunor, acordul cu privire la recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare maghiare şi româneşti va putea fi finalizat în câteva zile.
  • Două anchete paralele, una a Gărzii Naţionale de Mediu şi o alta a Gărzii Forestiere, au fost demarate în cazul ursului care a fost extras din judeţul CV, la o asociaţie de vânătoare – a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna, care a subliniat că nu se va antepronunţa în acest caz, pentru a nu influenţa verificările.
  •  Ancheta declanşată în cazul ursului ucis în judeţul CV este în curs de finalizare şi avem suspiciuni de braconaj, faţă de modul în care a fost evaluat trofeul şi că ar fi exemplarul care a creat pagube în localitatea respectivă – a afirmat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Octavian Berceanu.
  • Institutul Cultural Maghiar București a vernisat ieri o expoziţie în aer liber „Metropolitanul budapestan 125”. Expoziţia a fost realizată de Institutul Cultural Maghiar Bucureşti şi Muzeul Tehnic şi al Transporturilor din Ungaria, curator fiind Zsigmond Gábor.
  • Un număr de 86 de medici de familie au semnat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita pentru a administra vaccin anti-COVID-19 în cabinetele lor, ceea ce înseamnă aproximativ 60 la sută dintre medicii aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS – a declarat directorul general al CJAS Harghita, Duda Tihamér.
  • Ungaria şi Finlanda sunt campioni ai creşterii economice ecologice, întrucât se află printre puţinele state care au reuşit să îşi reducă emisiile, dar în acelaşi timp să îşi crească şi performanţa economică – a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, ieri, la Helsinki.

Bejegyzés navigáció