• Guvernul ungar a mandatat ministrul afacerilor externe pentru a încheia acorduri bilaterale privind recunoaşterea certificatelor de imunitate – a anunţat Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, joi, la o conferinţă de presă online. Gergely Gulyás a spus că se doreşte recunoaşterea reciprocă a drepturilor legate de certificatele de imunitate.
  • Compania olandeză FrieslandCampina Hungária Zrt. îşi va extinde fabrica de lactate din Mátészalka, aflată în apropierea graniţei cu România, iar Guvernul ungar va acorda 2,71 milioane euro pentru sprijinul investiţiei de 14,12 milioane euro, a anunţat la o conferinţă de presă, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Budapesta.
  • Politicieni maghiari din afara Ungariei au salutat faptul că Parlamentul Ungariei a adoptat, miercuri, o hotărâre în care declară că va continua să sprijine iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack. hotărâre se menţionează că Parlamentul va sprijini în continuare comunităţile maghiare din afara ţării, precum şi minorităţile naţionale autohtone care reprezintă aproape 10% din populaţia Uniunii Europene. În hotărârea sa, Parlamentul şi-a exprimat profunda consternare faţă de respingerea în întregime de către Comisia Europeană (CE) a obiectivelor Minority SafePack, care a fost adoptat în prealabil cu o largă majoritate şi în Parlamentul European (PE). Prin aceasta, CE nu numai că a ignorat opinia susţinătoare a PE, dar a nesocotit şi voinţa cetăţenilor europeni, se arată în hotărâre.
  • Autoritățile din Sfântu Gheorghe vor înainta Guvernului solicitări oficiale pentru trecerea din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Local a unor obiective care în prezent zac în paragină. Este vorba despre Casa de Cultură a Sindicatelor, fostul poligon de tragere al armatei și clădirea vechiului abator comunal.
  • Fabrica de la Estelnic, judeţul Covasna, deținută de producătorul german Dr. Bock Industries, închisă anul trecut pe fondul scăderii comenzilor din cauza efectelor pandemiei de COVID-19,  se va redeschide la toamnă, dar într-un format diferit. Aici va funcționa un nou model de afacere, unic, spun reprezentanții companiei, în industria confecțiilor. În locul producției de masă, aici vor fi creați pantaloni făcuți la comandă, după gustul și mărimea fiecărui client.
  • Miniparcul Transilvania amenajat la Băile Seiche de lângă Odorheiu Secuiesc îşi redeschide astăzi porţile. Parcul a fost extins cu faţă de anul trecut cu 40 de machete noi de clădiri, prezentând în miniatură patrimoniul aritectural al fiecărui judeţ din Transilvania.

Bejegyzés navigáció