• Odată cu relansarea comitetului de specialitate româno-maghiar de colaborare în problemele minorităţilor naţionale, în relaţiile dintre Ungaria şi România se deschide un nou capitol – a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, după semnarea mai multor acorduri bilaterale cu omologul său român, ieri, la Castelul Almásy din Gyula. Şeful diplomaţiei ungare a declarat că ultima şedinţă a comitetului mixt a avut loc în 2011, înacordul de acum se face referire şi la subiecte asupra cărora au existat dispute.
  • Consiliul Judeţean Sălaj a anunţat că şi-ar exercita dreptul de preempţiune şi ar cumpăra Castelul Wesselényi din Jibou, scos de ani de zile la vânzare de către moştenitori – a declarat Róbert István Szilágyi, vicepreşedintele consiliului. 
  • ‘Preţurile de vânzare şi chirie a locuinţelor ANL destinate tinerilor au fost mărite semnificativ, în unele cazuri dublate, în anul 2020. Scopul acestui program este să vină în ajutorul tinerilor, astfel am găsit o soluţie pentru a readuce preţul de vânzare a acestor locuinţe la o valoare similară celei din 2019’ – a atras atenţia ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
  • Mai mulţi lucrători din domeniul HoReCa şi organizatori de evenimente din municipiul Sfântu Gheorghe au iniţiat un protest inedit împotriva restricţiilor impuse de autorităţi, sub genericul ‘Căsătoreşte-te într-un supermarket’. Aceştia au înscenat o nuntă într-un supermarket din municipiu pentru a arăta că în aceste locuri este permis accesul unui număr mare de persoane, în timpul ce în restaurante, cafenele şi alte locaţii de acest gen numărul clienţilor este limitat sau chiar interzis în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori.
  • Ministerul ungar al Inovaţiei a semnat un acord cu Universitatea Fudan din Shanghai, China, prin care aceasta va deschide o filială la Budapesta. Acordul semnat prevede că viitoarea Universitate Fudan de la Budapesta va primi între 6.000 şi 8.000 de studenţi.
  • Politicieni maghiari din afara Ungariei au salutat faptul că Parlamentul Ungariei a adoptat, ieri, o hotărâre în care declară că va continua să sprijine iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack.

Bejegyzés navigáció