• Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), cere reprezentanţilor României să înceteze cu ostilităţile constante. Declaraţia vine în contextul în care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene va avea pe rol acţiunea României împotriva Comisiei Europene (CE) într-un dosar despre iniţiativa cetăţenească europeană privind regiunile naţionale.
  • Kiss Jenő a primit Premiul Pro Urbe din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Încă de la mijlocul anilor 1960, Kiss Jenő și-a început drumul în lumea cărților ca profesor, iar apoi, timp de aproape 35 de ani a continuat acest drum ca director al Bibliotecii Județene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe. Tema centrală a muncii lui Kiss Jenő a fost dezvoltarea, consolidarea și apărarea rețelei de biblioteci maghiare de pe teritoriul României. Primăria Sfântu Gheorghe a înființat Premiul Pro Urbe în 1997 pentru a le aduce recunoaştere celor care au servit în mod altruist orașul și locuitorii săi.
  • În Arena Erőss Zsolt din Miercurea Ciuc mai locuiesc doar 122 de victime ale incendiului produs în comunitatea de romi pe 7 ianuarie în Şumuleu Ciuc, adică mai puţin de jumătate din persoanele cazate temporar în acest loc. În peroiada trecută de la incendiu unii dintre aceştia şi-au găsit locuri de muncă, alţii au învăţat să scrie şi să citească, iar activităţile de dezvoltare personală continuă cu ajutorul voluntarilor şi organizaţiilor de caritate.
  • Ministrul Mediului Barna Tanczos a discutat cu fermierii şi oamenii din judeţul Harghita de problemele apărute ca urmare a creşterii populaţiei de castori în judeţ, deoarece construcţiile acestora au inundat deja mai multe zeci de hectare de pământ agricol. Ministrul a afirmat, că s-a întocmit un studiu privind populaţia de castori, în urma căreia vor fi stabilite şi zone interzise pentru aceste animale, în vederea prevenirii indunării drumuriloe maţionale sau feroviare.

Bejegyzés navigáció