Sistemul de sănătate din Israel, unica moştenire funcţională şi astăzi a statului „socialist” creat de liderii mişcării sioniste, reprezintă cheia celei mai de succes campanii de vaccinare din lume la ora actuală – consideră directorul Institutului Cultural Român de la Tel-Aviv, Martin-Ladislau  Salamon. (interviu)

În Ungaria, peste 600 de copii au rămas orfani ca urmare a pandemiei de coronavirus; există peste 400 de familii în care ambii părinţi au decedat. Preşedintele János Áder şi soţia sa, Anita Herczegh, au decis înfiinţarea unei fundaţii care să-i ajute pe copiii rămaşi orfani.

Alpinistul orădean Csaba VARGA a ajuns ieri în tabăra de bază de la Mount Everest, de unde va începe aclimatizarea înainte de a încerca urcarea pe cel mai înalt vârf din lume, de 8 848 m înălţime. El poate deveni primul maghiar care reuşeşte escaladarea Everestului fără oxigen suplimentar.

A fost finalizată restaurarea reflectoriului din abaţia franciscană din Cluj-Napoca. Construit în secolul al XV-lea, „cantina” călugărilor catolici este unul dintre cele mai frumoase spaţii al goticului târziu din Transilvania. Restaurarea a durat zece ani.

Bejegyzés navigáció