• Interviu cu Zsehránszky István teatrolog, scriitor, fost colaborator al redacţiei noastre.
  • Interviu cu Haszmann Pál din Cernatul de Sus, Judeţul Covasna, muzeograf decedat la sfârşitul săptămânii.
  • Guvernul trebuie să meargă mai departe pentru că ţara nu poate fi aruncată într-o instabilitate politică în urma unei remanieri de ministru, a declarat ieri, pentru AGERPRES, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, care a făcut apel la colegii de coaliţie pentru o discuţie calmă în perioada următoare.
  • Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată ieri, toate drapelele maghiare care se regăsesc în clădirea primăriei din Odorheiu Secuiesc trebuie îndepărtate. Îndepărtarea drapelelor a fost iniţiată de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Din 2018 încoace, primarul din Odorheiu Secuiesc a fost amendat, de către prefectul judeţului HR, în fiecare an – pentru folosirea steagurilor maghiare cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.
  • Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita va organizy mâine, în premieră, „Noaptea Meseriilor”, un eveniment online de promovare a învăţământului profesional şi tehnic, cu scopul de a-i atrage pe elevii să înveţe o meserie în şcolile şi clasele care li se potrivesc cel mai bine. „Noaptea Meseriilor” va avea loc, între orele 18:00 – 21:00, la ea participând 18 dintre cele 21 de instituţii de învăţământ tehnologic din judeţ, care au pregătit 80 de diverse programe.
  • Ungaria se adaptează la decizia comună a NATO privind retragerea din Afganistan, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI, înainte de reuniunea extraordinară a miniştrilor din cadrul statelor membre ale NATO.

Bejegyzés navigáció