• Ieri a sosit în Ungaria vaccinul Janssen, astfel pot fi administrate deja 6 vaccinuri diferite împotriva coronavirusului – a declarat Cecília Müller, şefa direcţiei naţionale de sănătate publică din Ungaria la conferinţa de presă online a corpului operaţional care coordonează apărarea împotriva epidemiei.
  • Organizaţiile maghiare de peste graniţele Ungariei urmează să fie sprijinite în şase domenii, prin noul apel de proiecte al Secretariatului ungar de Stat pentru Politici Naţionale intitulat Programul Naţional de Redresare, a anunţat Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului ungar, la o conferinţă de presă de la Budapesta.
  • Un bilanț al activității Instituției Prefectului Județului Covasna, prezentat în cadrul unei conferințe de presă, arată că din ianuarie 2020 până în martie 2021 Instituția Prefectului a verificat 14.277 de acte administrative emise de autoritățile locale din județ, din care 303 au fost considerate/apreciate ca fiind nelegale, adică 2,12%.
  • În județul Covasna, 75,36% din total Tichetelor Sociale pe Suport Electronic pentru Ajutorarea Persoanelor Vârstnice și Persoanelor Fără Adăpost emise sunt active, informează Prefectura Covasna. Autoritățile punctează că procentul este unul mare raportat la alte județe din țară, dar și că programul, finanțat din fonduri europene, are și neajunsuri, mai ales în cazul localităților unde nu există operatori economici înscriși în programul de Mese Calde.
  • Consiliul Judeţean Harghita a lansat programul de sprijinire cu fonduri nerambursabile a organizaţiilor civice înregistrate în judeţ. Scopul programului este de a ajuta comunităţile, respectiv bisericile istorice. Sumele alocate în acest an, de peste 700.000 lei sunt mai mari decât în 2020, vor primi fonduri suplimentare asociaţiile de pompieri voluntari, programele culturale şi pentru tineret, respectiv achiziţionarea porturilor populare. Pentru evitarea blocării sistemului termenul de depunere a proiectelor este diferit – a anunţat CJ Harghita.
  • 100 de noi firme din judeţul Harghita au primit un domeniu online de găzduire web prin intermediul programului „Site-ul meu este viitorul meu” iniţiat de Centrul de Afaceri Harghita împreună cu primăria Odorheiu Secuiesc şi Programul Regional de Dezvoltare IT. Numărul firmelor care au primit o „carte de vizită digitală”, neavând până acum un site web a ajuns la 150 datorită acestui program.

Bejegyzés navigáció