Romániában meghaladta a kétmilliót a koronavírus ellen beoltottak száma. Az első egymillió lakost több mint két hónap alatt, a második milliót pedig négy hét alatt oltotta be. Egymillió 50 ezren a második dózist is megkapták.

A járvány azonban tovább gyorsul, a Covid-kórházak intenzív osztályai országszerte megteltek. Szerdán tovább nőtt az intenzív terápiás ellátása szoruló Covid-betegek száma Romániában: elérte az 1412-öt, miközben

A járvány azonban tovább gyorsul, a Covid-kórházak intenzív osztályai országszerte megteltek. Szerdán tovább nőtt az intenzív terápiás ellátása szoruló Covid-betegek száma Romániában: elérte az 1412-öt, miközben Vlad Voiculescu egészségügy miniszter szerint országszerte 1567 intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a koronavírusos betegek ellátására. Hozzátette: az ágyak száma sokkal magasabb lenne, ha az emberi erőforrás nem volna korlátozott.

Szakemberek feltételezik, hogy nemcsak az új vírusmutációk elterjedésének, hanem az idősebb korosztály magasabb arányú átoltottságának is tulajdonítható, hogy a mostani harmadik hullámban a tavalyinál sokkal több fiatal vagy középkorú fertőzött kerül súlyos állapotban kórházba.