Magyar prefektust nevezett ki a kormány két székelyföldi megyébe, viszont a két tisztségviselő közül csak a Kovászna megyei Ráduly Istvánt jelölte az RMDSZ; Szabó Zsolt az USR-Plus pártszövetség színeiben vált Hargita megye prefektusává.

Magyar alprefektusa lesz Bukarestnek is Budai Richárd személyében.

A Hargita megye prefektusává kinevezett Szabó Zsolt a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Műszaki Kollégium 37 éves román-angol szakos tanára. 2017 és 2020 között a szegedi József Attila Tudományegyetem román nyelv és irodalom tanszékén tanított. A tavaly szeptemberi önkormányzati választásokon az USR-Plus szövetség jelöltjeként szállt versenybe Gyergyószentmiklós polgármesteri székéért, és a szavazatok 3,2 százalékát szerezte meg.

A Kovászna megyei prefektussá kinevezett Ráduly István 2004 óta Uzon község polgármestere. Az 52 éves jogász vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babes-Bolyai Tudományegyetem óraadó tanára. Ő volt az első székelyföldi polgármester, akinek a korábbi Kovászna megyei prefektussal folytatott hosszas pereskedés után 2014 januárjában el kellett távolíttatnia a székely zászlót Uzon község polgármesteri hivataláról.

A Bukarest alprefektusává kinevezett 46 éves Buday Richárd jogász, 2003 óta vezeti az RMDSZ bukaresti szervezetét. A politikus 2009-től a bukaresti Petőfi Művelődési Társaság elnöke.