Centrul pentru Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii a anunțat că, în urma analizei datelor referitoare la mii de medici și alți lucrători esențiali, poate fi trasă concluzia că persoanele vaccinate nu fac nici măcar varianta asimptomatică a bolii Covid-19 și, în consecință, nu-i pot infecta pe alții.

Toate paturile sunt ocupate la secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Sfântu Gheorghe, a anunțat conducerea instituției. În județul Covasna, incidența cazurilor Covid-19 la 14 zile este sub 3 la mia de locuitori.

Au fost numiți prefecții județelor Harghita și Covasna. Funcțiile vor fi ocupate de doi etnici maghiari, unul la propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România (Ráduly István, Covasna), iar celălalt reprezentând USR (Szabó Zsolt, Harghita).

Pornind de la atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și a actriței Maia Morgenstern, deputaţii au adoptat o declaraţie care condamnă recentele manifestări xenofobe din România şi tentativele de reabilitare ale criminalilor de război.

Este deosebit de importantă respectarea tradiţiilor culturale, juridice şi istorice ale fiecărei naţiuni; acesta va fi cel mai important principiu al preşedinţiei ungare la Consiliului Europei, a declarat ministrul justiţiei din Ungaria, miercuri, pe pagina sa de Facebook, după consultarea cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejcinovic Buric.

Bejegyzés navigáció