• CORESPONDENȚĂ: Consiliul Județean Harghita va organiza în perioada 7-10 aprilie o conferință pe tema Sărăcia Extremă la nivel global.
•INTERVIU cu KIRÁLY Árpád parohul Bisericii Romano-Catolice Sf. Tereza de Lisieux din Arad Sega, decorat – pe 15 martie 2021 – cu Crucea de cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei în semn de recunoaşterecare a activităţii deosebite desfăşurate ca preot timp de 30 de ani.
• În Slovacia s-a ajuns la un acord privind înfiinţarea unei singure formaţiuni politice care să reprezinte interesele maghiarilor, iar numele noului partid va fi Alianţa – Maghiari, naţionalităţi, regiuni. Acordul privind înfiinţarea noului partid s-a realizat după doi ani de negocieri. Partidele fondatoare ale noii formaţiuni sunt: Partidul Comunităţii Maghiare (MKP), partidul Most – Híd şi mişcarea Összefogás (Solidaritate).
• INTERVIU cu calugăriţa franciscană PÉTER Mária (maica Imelda) din Odorheiu Secuiesc despre terapia Kneipp sau termoterapie de contrast (metoda de origine germană), respectiv despre moduri de folosire a apei în cadrul acestei concept.
• Festivalul International de Teatru de la Sibiu va avea loc anul acesta în luna august (20-29 august). Această a 28-a ediție este prima care nu se desfășoară în luna iunie, în speranța ca până în luna august restricțiile impuse de pandemie să fie mai relaxate. INSERT cu Ruxandra Stănescu, jurnalist Hermannstädter Zeitung
• Până pe 28 martie pot înscrie elevii din liceele cu predare în limba maghiară la concursul de istorie, intitulat ”Problema Solvenda Romania”. Organizatorii concursului sunt Collegium Mathias Corvinus din Cluj Napoca și forumul Case Solvers.
• COMEMORARE: 25 de ani de la moartea lui Étienne Hajdú (HAJDÚ István), sculptor francez de origine ungaro-evreiască născut la Turda; stabilit la Paris în 1927. (1907 – 1996)

Bejegyzés navigáció