„Tanuljátok meg a víz helyes használatát, erejét és hatását, amely segítségetekre lesz ott, ahol az még lehetséges.” (Sebastian Kneipp)

Ha a víz zavaros és szennyes, az élet maga milyen?

Ha a víz tiszta és nyugodt, mit tükröz?

Honnan származik a szennyeződés?

Imelda nővér

A mindenáron kényelemben és bőségben élni vágyó földlakó – önösségében – a bolygó minden szegletére kiható környezetszennyezésig süppedt. A globalizáció világában alárendelt szerepet tulajdonítottunk a természetnek, elvesztve bensőséges kapcsolatunkat vele. Fokozott kiaknázását meddig folytatjuk?

A minap volt a víz világnapja, amely elméletileg jó alkalmat teremt arra, hogy átgondoljuk, mit jelent számunkra a víz, a természetben fellelhető gyógyírek egyike. Átgondoltuk?

Mai adásunkban felbecsülhetetlen kincsünknek, a víznek, szenteljük a figyelmet. Az élet egyik legfontosabb elemét, a ferences nővérek székelyudvarhelyi rendházában szolgáló Imelda nővér (Péter Mária) a Kneipp-terápia megvilágításából tárja elénk, és olyan alkalmazási módjait mutatja be, amelyek bár egykor természetesek voltak, időközben kiestek a köztudatból. Ma – úgy tekintve rájuk mint különlegességekre – újratanuljuk.

Hallgassa meg a műsort!