A Pfizer/BioNTech gyártó vakcinájának beadására kialakított 167 új oltópont nyílik az ország 13 megyéjében és a fővárosban. Az új központok várólistájára mától lehet feliratkozni (online), az oltás március 23-án, kedden kezdődik – tájékoztat a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

Az új oltópontok közül 54 Bukarestben található. Egyszerre csak egy központ várólistájára lehet regisztrálni, és amint megérkezik az értesítés egy szabad helyről, 24 órán belül el kell végezni az előjegyzést. A szabad időpontok kizárólag a várólistán szereplő személyek számára lesznek elérhetők. A prioritási sorrendnek megfelelően a helyek 75 százalékára a kockázati csoportokba tartozók, 25 százalékára a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kapnak értesítést. Ha maradnak szabad helyek, az oltásra a kampány harmadik szakaszában jogosult személyeket is értesítik.

A CNCAV azt javasolja a várólistákra feliratkozott polgároknak, hogy igazolják vissza az előjegyzést, ellenkező esetben elveszítik a helyüket a sorban. Az oltási platformon egyénileg történő előjegyzés esetén az értesítés érkezése után be kell jelentkezni a platformra és ki kell választani a megfelelő napot és időpontot.

Azoknak a személyeknek, akik az erre a célra létrehozott hívóközponton keresztül kapnak időpontot az oltásra, nem kell visszaigazolniuk azt – hívja fel a figyelmet a CNCAV.