• Interviu cu ministrul mediului Tánczos Barna despre situaţia depozitelor legale şi ilegale de gunoi, programul de monitorizare a masei lemnoase Sumal 2 şi noile iniţiative ale ministerului mediului.
  • Sub egida fundaţiei Eurotrans UDMR oferă ajutor persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi pentru bolnavi cronici pentru a participa la înregistrarea legată de vaccinare.
  • Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, se va afla, azi şi maine, la Sfântu Gheorghe, Sinaia şi Braşov, pe agendă fiind incluse mai multe evenimente şi întâlniri cu autorităţile locale.
  • Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de Prefectura CV pentru pavoazarea oraşului cu steaguri, precum şi cu cocarde roşu-alb-verde de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Primarul Antal Árpád a declarat, pentru AGERPRES, că va contesta amenda în instanţă, aşa cum a procedat şi cu cele anterioare, arătând că, potrivit legii, minorităţile naţionale îşi pot folosi însemnele şi simbolurile naţionale la evenimentele proprii.
  • Comisia Europeană şi-a reafirmat sprijinul pentru drepturile maghiarilor din Ucraina, şi într-o scrisoare a fost confirmat că Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie respectarea drepturilor fundamentale ale omului, în special al drepturilor minorităţilor naţionale din Ucraina – a scris într-un comunicat, remis miercuri europarlamentarul FIDESZ, Andrea Bocskor.
  • Expoziţia itinerantă New Visegrád Photography, realizată datorită solidarizării a cinci ţări, îi va prezenta de astăzi, la Viena, pe cei mai talentaţi artişti fotografi ai regiunii – la Collegium Hungaricum (Institutul Cultural Maghiar) din Viena. După organizarea expoziţiei în mai multe ţări din Europa, în care putea fi vizionată doar online – Viena este prima locaţie în acest an, care, pe lângă o prezentare online, poate primi şi vizitatori. Expoziţia New Visegrad Photography a fost realizată de ţările Grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovenia). La expoziţie vor fi expuse creaţiile a 24 de tineri fotografi din cele cinci ţări.

Bejegyzés navigáció