Președintele României, dl Klaus Iohannis, a adresat luni, 15 martie 2021, un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Este primul mesaj de acest fel al unui șef de stat român din 2010 când Uniunea Democrată Maghiară din România a intrat la guvernare alături de PDL.

Maghiarii din Transilvania au marcat ieri în condiții de pandemie aniversarea a 173 de ani de izbucnirea revoluţiei pașoptiste, o mișcare socială îndreptată împotriva regimului absolutist.

Uniunea Ziariștilor Maghiari (din Ungaria) i-a acordat fostului președinte al UDMR, Béla Markó, premiul Stiloul de Aur, că semn de apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă calitate, desfășurată după retragerea din politică.

Vaccinul AstraZeneca este un ser bun și sigur, dar atunci când apar suspiciuni în legătură cu un lot, acela trebuie suspendat până se clarifică situația – a subliniat într-un interviu acordat postului nostru medicul și senatorul UDMR Attila László. Politicianul are îndoieli cu privire la respectarea targetului stabilit de guvern și susține că ar trebui vaccinați o sută de mii de oameni zilnic pentru a avea 70 la sută din populația adultă imunizată până la debutul toamnei.

Bejegyzés navigáció