Tegnap este az oltáspaltform informatikai karbantartása miatt több órán keresztül nem lehetett regisztrálni. Az alkalmazás akadozásának elkerülése végett a koronavírus elleni oltás várólistái ma reggel 9 órától lépcsőzetesen, megyénként válnak hozzáférhetővé.

Elsőkként – reggel 9 és délelőtt 11 óra között – a román kezdőbetűk szerint A, B és C-s megyei listák nyíltak meg, 11 és 13 óra között a D-től P-ig terjedő kezdőbetűs megyék listái, majd 13 és 15 óra között a fennmaradó megyék, illetve Bukarest oltóközpontjainak várólistái lesznek elérhetőek. Az üzemeltető figyelmeztet, hogy közben karbantartási időszakok is lehetnek, ami késéseket eredményezhet.

Az oltási platformon jelentkezők értesítést kapnak, ha van szabad hely az általuk megjelölt oltási központban. Ha valaki 24 órán belül nem igazol vissza, további két értesítést kap. Ha ezek után sem jelöli meg a napot, órát az alkalmazásban, a várakozási listán marad, de elveszíti eredetileg elfoglalt helyét. Abbban az esetben ha telefonon iratkozott fel a várólistára, amint elérhetővé válik egy hely, értesítik és előjegyzik, és semmilyen más megerősítés nem szükséges. Bárki átiratkozhat egyik oltóközpont várólistájáról egy másik oltóközpont várólistájára.