Klaus Johannis államfő is üzent március 15-e alkalmából a „magyar etnikumú román állampolgároknak”. Ez az első alkalom, amikor az államfő megemlékezik a magyar nemzeti ünnepről. Az elnöki hivatal honlapján közzétett üzenetében Johannis úgy fogalmaz: „Önök számára a mai nap alkalmat ad újra megerősíteni a magyar népet egységbe kovácsoló értékeket, és büszkén felmutatni az identitásukat, amely elismertté tette a magyar nemzetet a történelemben és az egyetemes kultúrában”.

Johannis jelentősnek nevezi a romániai magyar közösség hozzájárulását az ország európai integrációjához, a demokratikus értékek melletti elköteleződéséhez, illetve az emberi jogok és a kisebbségek védelmén alapuló román társadalom kiépítéséhez.

Az államfő megjegyzi: „A világjárvány elleni küzdelem és a nehéz időszakon való átvészelés együttes erőfeszítései bizonyíték arra, hogy a románok és a magyarok a különleges humánerőforrás potenciáljukat és a tulajdonságait kamatoztathatják. Közösen, az interetnikus harmónia megteremtése által egy erős és virágzó társadalmat építünk, egy közös projektet viszünk véghez, amelyben a Romániában élő magyar kisebbségnek megvan a saját, kiemelkedő helye és a figyelemre méltó hozzájárulása.”