La aproape jumătate de an de la alegerile locale din România, unul dintre posturile de viceprimar din Arad este încă vacant: cel care a aparținut comunității maghiare în ultimii 25 de ani. Deși UDMR face parte, din nou, din coaliţia formată în jurul Partidului Național Liberal, nu există consens în cadrul majorității cu privire la cine ar trebui să aibă postul de viceprimar. (Reportaj)

Bugetul din acest an va cheltui mai mult pe investiții, atenuând unul dintre dezechilibrele persistente în finanțele publice. Direcția este bună, dar vor fi necesari pași suplimentari pentru a rezolva problemele structurale ale bugetului și pentru a se asigura că procesul de îndatorare nu se va acutiza, a subliniat într-un interviu acordat postului nostru economistul Gergely Béla Rácz, lector universitar la Facultatea de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor în cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.

Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la liturghia de la încheierea Congresului Euharistic Internaţional, care va avea loc la 12 septembrie, a anunţat cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom şi Budapesta.

Alpinistul orădean Csaba Varga va pleca în Nepal în data de 7 aprilie, pentru a încerca să fie primul maghiar în Expediţia Ungară Everest „Tisztán” (curat) care escaladează fără oxigen suplimentar cel mai înalt vârf din lume, Mount Everest, cu o înălţime de 8848 metri.

Vaccinarea în masă se dovedeşte a fi eficientă. În Marea Britanie numărul de infecții noi scade simţitor, iar autorităţile de la Londra au introdus unele măsuri de relaxare, de exemplu au fost redeschise școlile.

Bejegyzés navigáció