• Vorbim despre programul „Un pom pentru generația viitoare” al Fundației Comunitare Covasna, în cadrul căruia vor fi împărțiți în această primăvară aproape 5.000 de puieți tradiționali în Transilvania (meri, peri, pruni, gutui, cireși, vișini) pentru viitorii beneficiari. Coordonatorii campaniei spun că distribuirea lor va începe, cel mai probabil pe la finele lunii martie, începutul lui aprilie. INSERT: Președintele fundației FLECKHAMMER Ottó.
  • Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Bucureşti, Consiliul Judeţean Braşov nu trebuie să îndepărteze inscripţia bilingvă româno-maghiară de la limita dintre judeţ şi Secuime. În urmă cu mai mulţi ani, Consiliul Judeţean Braşov a amplasat şi inscripţii în limba maghiară pe poarta de la limita dintre judeţul Braşov şi judeţul Covasna. În 2018, Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) – a atacat în instanţă acest demers.
  • Guvernul maghiar menţine până la data de 15 martie restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus, deoarece al treilea val al epidemiei a ajuns în Ungaria, iar în următoarele 7-14 zile, numerele pot să înregistreze chiar şi o deteriorare dramatică. Guvernul din Budapesta va decide tot atunci şi cu privire la drepturile pe care le vor avea cei care s-au vaccinat deja.
  • Orga din biserica săsească fortificată din Dupuș (jud. Sibiu) a fost transportată în vederea restaurării la Mediaș, unde a fost instalată în Biserica Evangelică Sf. Margareta din localitate. Lucrările la orga construită în anul 1731 de Georg Wachsmann vor fi realizate de COTHonigberger, atelier de restaurări și tâmplărie din Hărman (jud. Brașov).
  • SINTEZĂ Sub Universitatea Cambridge a fost găsit un cimitir datând din Evul Mediu. Au fost dezgropate 60 de mormânte, iar rămășițele vechi de 1.500 de ani vor ajuta la formarea unei imagini despre viața și obiceiurile din acele vremuri. Fiindcă mulți oameni au fost înmormântați îmbrăcați și în morminte s-au găsit bijuterii și arme, vom puta afla detalii referitoare la alimentația lor și bolile de care sufereau.
  • SINTEZĂ Vremea este influențată de presiunea atmosferică. Dar ce este exact presiunea atmosferică și cum influențează schimbările de vreme?

Bejegyzés navigáció