• Vicepreşedintele executiv al UDMR, HEGEDÜS Csilla a fost numit secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ea a anunţat pe Facebook, că a câştigat primul proiect european acum 17 ani, iar din aceste finanţări organizează până în prezent evenimente culturale la castelul Banffy din Bonţida.
• BEKE István, condamnat pentru terorism, rămâne în închisoare după ce Tibunalul Constanţa a respins definitiv ieri noua cerere de eliberare înaintată de bărbatul din Ţinutul Secuiesc. Aceeaşi decizie definitivă a fost luată pe 1 februarie şi de Tribunalul Braşov, în cazul celuilalt secui condamnat pentru terorism, SZŐCS Zoltán. Cei doi au fost trimişi în judecată de către DIICOT, după ce autorităţile române au concluzionat – pe baza convorbirilor interceptate purtate de aceştia şi a petardelor descoperite în locuinţa lui Beke – că cei doi ar fi plănuit să detoneze o bombă artizanală la parada militară organizată în piaţa centrală din Târgu Secuiesc, de 1 decembrie 2015, de ziua naţională a României.
• INTERVIU cu ANTAL Péter, primarul localității Pecica din jud. Arad despre proiectul lor unic în țară, prin care se urmărește folosirea apei termale pentru încălzire în servicii publice. Proiectul intitulat „Sistem de producere si distribuție a energiei termice, utilizând energie geotermală în Orașul Pecica” a câștigat finanţare europeană de 24,6 milioane de lei.
• INTERVIU cu etnograful SZABÓ Árpád Töhötöm, profesor al Universității Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca despre cooperarea și solidaritatea dintre diferitele comunități, respectiv despre schimbarea ruralităţii.

•Începând din luna martie, Serviciul Naţional de Apărare din Ungaria va controla acceptarea „plicului cu șpagă” de către persoanele care se află în relaţie contractuală cu sistemul sanitar. (Începând cu 1 ianuarie, Codul Penal din Ungaria prevede extinderea infracţiunii de luare de mită care acum cuprinde şi banii acordaţi personalului medical.)

Bejegyzés navigáció