• La Miercurea Ciuc va fi înfiinţat un centru de cardiologie intervenţională, cu sprijinul statului ungar, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Dotarea spitalului a fost anunţată sâmbătă seara de Fundaţia Mens Sana, care a fost solicitată să intermedieze acest proces, comunicatul acesteia fiind publicat de serviciul de presă al UDMR.
  • Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre, e de părere că Transilvania se va număra în următoarea perioadă în topul destinaţiilor turistice europene şi consideră că operatorii de turism din zonă, care în ultimul an au mizat pe vizitatorii interni, ar trebui să se reorienteze şi către cei străini. Laszlo Endre a declarat, că judeţul Covasna are o ofertă turistică rafinată şi inedită, iar brandul „Tinutul conacelor“, sub care si-a promovat identitatea turistică, a fost unul de succes.
  • În această săptămână începe vaccinarea cu prioritate a personalului din sistemul de învăţământ. Conform Ministerului Învăţământului inspectoratele şcolare şi universităţile vor transmite urgent direcţiilor judeţene de sănătate publică listele cu personalul care trebuie vaccinat pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani şi peste 55 de ani.
  • Vaccinarea declanşează un efect imunitar mai intensiv la persoanele care au fost deja bolnave de COVID-19, iar urmarea este posibila prelungire a duratei imunităţii la aceştia – a declarat chimistul cercetător Fejér Szilárd portalului Szekelyhon.ro.
  • Arhidieceza romano-catolică din Alba Iulia se confruntă din ce în ce mai mult cu numărul redus de preoţi din localităţile locuite de maghiar, deoarece în fiecare an scade numărul celor, care aleg această cale în viaţa. Ca urmare preoţii trebuie să slujească comunităţi din ce în ce mai mari.
  • Societatea de apă şi canal Harghita, Harviz S.A. aşteaptă de aproape doi ani aprobarea demarării lucrărilor de dezvoltare a reţelei de apă şi canal din mai mult de 30 de localităţi ale judeţului în cadrul unui proiect cu fonduri europene. În acest timp societatea a completat de mai multe ori studiul de fezabilitate şi a solicitat diverse aprobări în vederea executării lucrărilor ale căror termen de finalizare este sfârşitul anului 2023.

Bejegyzés navigáció