• Apa poluată cu metale grele, provenită dintr-o mină, care s-a deversat în râul Lăpuş şi mai apoi în Someş, nu a cauzat mortalitate piscicolă, a declarat Sándor Pásztor, consilier pe probleme de apă al ministrului mediului, apelor şi pădurilor din România.
  • Oraşele Békéscsaba şi Gyula din apropierea graniţei cu România ar putea deveni centrul industriei aeronautice în Ungaria – a spus László Palkovics, ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei. Ministrul a vizitat fabrica Airbus care se află în construcţie la Gyula, apoi a discutat, la Békéscsaba, despre dezvoltarea aeroportului şi chestiuni legate de formarea profesională.
  • Fosta Casă de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este, în ultima perioadă, parcă sub atac. Încă din vară, dar și mai recent, au fost semnalate de către cetățeni distrugeri însemnate în clădirea care altădată era un spațiu de cultură. Primarul reședinței de județ își pune din nou speranța că autoritățile de la București vor rezolva o dată pentru totdeauna problemele de vid legislativ care înconjoară acest caz și municipalitatea va putea deveni proprietar al clădirii și astfel să intervină pentru a stopa degradarea.
  • Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a avut recent o întrevedere cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, spune că a abordat cu acesta și problematica urșilor, care în ultimii ani au fost văzuți și la Șugaș Băi sau chiar în oraș, și că este convins că noul șef de la mediu va găsi soluția echilibrată pentru a pune capăt conflictului om-urs.
  • Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită cu numărul unic de contact – 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane. Numărul unic este apelabil din orice rețea cu acoperire națională, având program 24/24 de ore 7 zile din 7.
  • Ministerul Agriculturii a stabilit numărul de suine care se pot ţine într-o gospodărie privată. Un număr de peste 6 porci este considerată cu scop comercial şi pentru aceşti fermieri sunt valabile reguli asemănătoare marilor crescătorii.

Bejegyzés navigáció