A Bukaresti Táblabíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt három erdélyi magyar férfit, akik 2016-ban szerepet vállaltak a brit Sky News televízió riportjában, amely a fegyverek állítólagos romániai feketekereskedelméről szólt.

A Sky News brit tévécsatorna 2016-ban mutatott be filmet a fegyverek állítólagos romániai feketekereskedelméről. A forgatócsoport álarcot viselő román férfiakkal találkozott, akik egy rendszám nélküli terepjáró csomagtartójából kínáltak fegyvereket eladásra. Az álarcos férfiak attól sem zárkóztak el, hogy a kamera előtt elmondják: Ukrajnából származó fegyvereket árulnak bármilyen mennyiségben, és bárkinek eladják azokat, aki megfizeti a kért árat.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak pénzt kaptak azért, hogy a Sky News filmjében eljátsszák a fegyverkereskedők szerepét. A tévécsatorna azonban fenntartja a közölt „publicisztikai anyag” állításait.

A bíróság végül a fegyverekre vonatkozó szabályok be nem tartása miatt marasztalta el a vádlottakat – annak ellenére, hogy a bemutatott fegyvereket törvényesen tartották Romániában, többségük vadászfegyver volt; az egyetlen harci fegyver egy gyűjteményből származott, és lövésre alkalmatlan volt

Az ügyészség hiába próbálta beidézni a Sky News forgatócsoportját, melyről azt közölte, hogy „tudatosan terjesztettek valótlan információkat az állítólagos romániai fegyverkereskedelemről”, az Egyesült Királyság nem adta ki az újságírókat.