• OTP Bank Románia începe din 19 februarie distribuirea sprijinului acordat de către guvernul ungar elevilor şi studenţilor care învaţă în limba maghiară. Elevii primesc anual 300 lei, iar studenţii 40 de lei.
  • Teatrul din Miercurea Ciuc va începe stagiunea cu două premiere a căror prezentare a fost amânată anul trecut din cauza pandemiei. Cei cu abonamente pot vedea în februarie versiunile actualizate ale operelor.
  • Ministrul dezvoltării, administraţiei şi lucrărilor publice, Cseke Attila se află astăzi în judeţul Covasna unde va discuta cu autorităţile judeţene şi locale despre posibilităţile de dezvoltare, proiecte şi oportunităţi de colaborare. De la orele 12 ministrul împreună cu preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe vor susţine o conferinţă de presă.
  • Programul Primăriei Sfântu Gheorghe, de sprijin pentru achiziționarea de echipamente pentru educația online a copiilor beneficiari de carduri pentru familii numeroase a ajuns la peste 200 de copii, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. În același context, primarul a spus că programul de sprijinire al cadrelor didactice pentru achiziționarea de laptopuri a ajuns la 674 de persoane. Dintre acestea, 189 sunt învățători și 148 educatori.
  • Viceprim-ministrul ungar Zsolt Semjén şi Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului au purtat, joi, convorbiri cu liderii partidelor maghiare din afara graniţelor Ungariei. Consfătuirea a avut ca scop trecerea în revistă de către responsabilii politicii naţionale şi preşedinţii organizaţiilor maghiare de peste hotare a proiectelor privitoare la anul în curs.
  • Începând din luna martie, Serviciul Naţional de Apărare din Ungaria va controla acceptarea „plicului” de către persoanele care se află în relaţie contractuală cu sistemul sanitar, a anunţat joi dimineaţa Conducătoarea direcţiei de prevenire a corupţiei a Serviciului Naţional de Apărare, Piroska Váradi, a subliniat că începând cu 1 ianuarie, Codul Penal din Ungaria prevede extinderea infracţiunii de luare de mită care acum cuprinde şi banii acordaţi personalului medical.

Bejegyzés navigáció