Az igazságszolgáltatásban elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészi osztály egyik ügyvédje elrendelte, hogy a bukaresti rendőrség számolja újra a 2020. szeptemberi helyhatósági választásokon a főváros első kerületének polgármesterjelöltjeire leadott összes szavazatot. Bukarest első kerületének polgármesteri tisztségéért folyó választási küzdelmet Clotilde Armand, az USR politikusa nyerte vetélytársával, a szociáldemokrata Dan Tudorachéval szemben.

Sorin Iaşinovschi ügyész in rem büntetőjogi kivizsgálást kezdett ez ügyben hivatali visszaélés, politikai pártban vezető tisztséget betöltő személy befolyásával való visszaélés, okiratok eltulajdonítása vagy megsemmisítése, illetve választási dokumentumok és nyilvántartások meghamisítása gyanújával.

Az ügyiratcsomót azt követően nyitották meg, hogy a Szociáldemokrata Párt 2020. október másodikán büntetőjogi feljelentést nyújtott be az igazságszolgáltatásban elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészi osztályhoz. A feljelentés szerint büntetőjogi besorolás alá eső tetteket követett el Dan Barna, az USR elnöke, Andrei Nicolaescu USR-tag, valamint Nicolae Sprîncu első kerületi ügyész és választókerületi elnök.