Campania pentru regiunile naţionale s-a terminat cu succes. Iniţiativa cetăţenească europeană, prin care se solicită „o reglementare juridică pentru egalitatea regiunilor şi pentru sustenabilitatea culturilor regionale”, a reuşit să strângă semnăturile necesare înregistrării în 9 state membre, în loc de 7, cât este minimul.

Serviciul de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi „Mikó Imre” solicită Ministerului Educaţiei asigurarea informării elevilor aparţinând minorităţilor naţionale în limba lor maternă, cu privire la măsurile anti-COVID aplicabile odată cu redeschiderea şcolilor. Totodată, serviciul s-a adresat şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Statul maghiar începe transferul ajutorului bănesc copiilor maghiari din România care urmează cursurile unei şcoli cu predare în limba maghiară. Ajutorul, aproximatic 300 de lei/elev, este aferent anului şcolar 2019/2020, însă procesarea cererilor a fost prorogată din cauza pandemiei.

A fost numit un nou redactor-şef în fruntea Redacţiei Minorităţi din cadrul TVR Cluj, în persoana lui Pákai Enikő. Ea a mai ocupat această funcţie şi a demisionat în urma numirii în funcţia de director al studioului regional al lui Romeo Couți, demis recent în urma unui scandal imobiliar.

Bejegyzés navigáció