• Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și al Administrației, CSEKE Attila anunțat reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții, prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia și reducerea costurilor aferente. O analiză asupra activității inspectoratului a relevat o suprapunere evidentă a atribuțiilor la nivel central, regional și județean. În prezent, ISC are atât aparat central cât și inspectorate regionale și județene.
  • Prezentăm expoziţia „Călătorie în timp” a artistul ÁRKOSSY István , care poate fi văzută în Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în perioada 3-28 februarie 2021. Cele douăzeci de lucrări de dimensiuni 100 x 100 cm, create în ultimul an, au menirea de a prezenta evenimentele trecutului sub formă vizuală.
  • Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a câștigat o nouă finanțare nerambursabilă – de aproape 14 milioane de lei – pentru investiții și modernizare, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară 9. Suma va fi investită în achiziționarea de echipamente și dispozitive medicale, dezinfectanți și materiale de protecție.
  • La Sibiu s-a dat in fucțiune prima stație de autobus inteligentă, care dispune de un sistem propriu de iluminat, precum și un sistem de acces rapid la internet cu informații privind circulația mijloacelor de transport in comun, dar și a unor obiective turistice.
  • Platforma online Hungaricana (www.hungaricana.hu), administrată de Biblioteca Parlamentului Ungariei, copleşitoare prin informaţiile, documentele şi literatura pusă la dispoziţia cercetătorilor, utilă şi pentru cei interesaţi de istoria şi cultura Transilvaniei.
  • Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani în România, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.
  • În Ungaria, în prezent, lucrează mai mulţi oameni decât înainte de criză, datorită celui mai robust pachet de stimulare economică din istoria țării, la care au participat 1.450 de companii, cu o investiţie totală de 4,8 miliarde de euro. Au fost salvate 270.000 de locuri de muncă şi s-au creat 13.000 de noi locuri de muncă. SZIJJÁRTÓ Péter, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a explicat că, guvernul ungar a transmis, anul trecut, companiilor străine care investesc în Ungaria că este dispus să plătească până la jumătate din valoarea investiţiilor lor dacă nu vor concedia angajaţii. Drept urmare, de atunci au venit aşa de multe investiţii în Ungaria, până atunci fără precedent.

Bejegyzés navigáció