După deschiderea şcolilor, la începutul semestrului al doilea, accentul va trebui pus pe recuperarea rămânerilor în urmă, mai ales în cazul elevilor care s-au confruntat cu imposibilitatea de a participa la învăţământul online şi au pierdut, practic, un întreg an şcolar, din cauza pandemiei – ne-a declarat deputatul UDMR Ödön Szabó, vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

Centrele de Democraţie din Transilvania ale CNMT funcţionează din nou la capacitate maximă, principala lor activitate fiind reprezentată de facilitarea dobândirii simplificate a cetăţeniei ungare. Organizaţia este condusă de fostul europarlamentar László Tőkés.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat miercuri, pentru agenţia ungară de presă MTI, că guvernul Fidesz doreşte ca serviciile de informaţii civile maghiare să fie cele mai puternice din Europa Centrală, „aşa cum şi agenţia maghiară de promovare a investiţiilor este cea mai de succes din regiune”.

Zeci de personalități din societatea civilă au semnat o petiție adresată liderilor coaliției, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la ”deschiderea către dialog” arătată de miniștri Educației, Justiției și Sănătății către conducerea AUR deşi acesta s-a dovedit a fi „purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă”.

Bejegyzés navigáció