Ismét megbeszélést folytattak Klaus Johannis államelnökkel a kormánykoalíció tagjai az idei állami költségvetés tervezetéről, amelyet február első felében akarnak a Parlament elé terjeszteni.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a Román Rádiónak elmondta: a cél az, hogy a költségvetési hiány ne haladja meg a 7,1 százalékot. A büdzséről folytatott tárgyalások során a polgármesterek azt kérik a kormánytól, hogy a forrásokat irányítsák át a területi közigazgatáshoz, valamint azt is, hogy teljesítsék a szakszervezetek követeléseit a közalkalmazotti bérek befagyasztására vonatkozó döntéssel és a várható nyugdíjemelés mértékével kapcsolatban.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke hangsúlyozta: a 2021-es év költségvetéstervezete nem rendelkezik adóemelésekről.

Florin Cîţu miniszterelnök elmondta: fontos szem előtt tartani, hogy a költségvetési forrásokat a következő időszakban felmerülő prioritások mentén osztják majd szét, de a civil társadalommal, valamint az üzleti szférával folytatott párbeszéd továbbra is nyitott marad azért, hogy mihamarabb megoldást találjanak a gazdaság újraindítására.