Klímaszorongás, öko-paralízis – újkeletű pszichés jelenségek? Ha igen, hogy tekintsünk rájuk?

A WWF Magyarország szerint kihívásként kezelve azon kell dolgozni, hogy általuk megtanuljunk autentikusabb módon viszonyulni önmagunkhoz és a világunkhoz, a természethez. Elengedhetetlen lenne az emberközpontú gondolkodást továbbfejleszteni, vagyis hogy a természetre ne a szükségleteink kielégítőjeként, hanem létezéspartnerünkként gondoljunk, és empatikus, gondoskodó módon viszonyuljunk hozzá – mutat rá Dr. Kőváry Zoltán, klinikai szakpszichológus a WWF Magyarország honlapján.

Nagy Réka

Mai adásunkban egy olyan személyt hallhatunk, aki Magyarországon az elsők között, a 2010-es évek elején kezdett zöld életmódról írni. Ökoanyu címmel hét-nyolc évvel ezelőtt indult a környezetvédelemre és fenntarthatóságra érzékenyítő rovata a Nők Lapjában. A témák feldolgozását később blogján és egyéb lapokban (Nők Lapja Egészség, Praktika magazin, Családi Lap), majd könyveiben folytatta. Utóbbiakban az otthon is kivitelehezhető megoldásokat helyezi fókuszba.

Nagy Réka a közelmúltban a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció-Közkapcsolatok szakának harmadéves hallgatói által szervezett 12. Kommunikációs Napok szakmai konferencián tartott előadást klíma#kommunikáció címmel. A rendezvény témája: a komforton kívül és belül. Az előadások olyan kommunikációs területeken dolgozták fel a tavalyi év történéseit, mint a brand/márka kommunikáció, az influenszerek, az álhírek és a kultúra.

A mai félórában Nagy Réka előadásából hallhatnak ízelítőt.

Hallgassa meg a műsort!

Unsplash/Crisoforo Gaspar Hernandez