Ma a Pénzügyminisztérium épülete előtt tartanak tiltakozó megmozdulást az Alfa Kartel Szakszervezti Szövetség képviselői. Tegnap a kormánypártok székházai előtt tüntettek, képviselőiket fogadta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke és Dan Barna, az USR-PLUS társelnöke.

Az Alfa Kartel Szakszervezeti Szövetség elnöke, Bogdan Hosu elmondta, a közalkalmazottak elégedetlenek a bérek befagyasztásával és azzal hogy nem emelik a fizetéseket 8 százalékkal ahhoz, hogy elérjék az egységes bértörvényben meghatározott értéket. A nyugdíjasok is elégedetlenek, hogy nem a megfelelő módon számolják ki a járandóságukat. Továbbá elégedetlenek a magánszektorban dolgozók is, ugyanis mind a mai napig nem emelték az alkalmazottak egyharmadának a bérét, miután a kormány rájuk terhelte a járulékok befizetését.

Dan Barna, kormányfő-helyettes szerint a követelések egy része teljesíthető a következő időszakban. Facebook-bejegyzésében azonban azt is hozzátette, hogy figyelmebe kell venni a jelenlegi nehéz gazdasági helyztetet és azt, hogy az országnak idén nem szabad meghaladnia a 7 százalékos költségvetési hiányt.