A fost inaugurată prima pârtie de schi dotată cu telescaun din Munţii Harghita, la Vărşag, realizată cu sprijinul financiar al statului ungar. La ceremonia de inagurare, printre obiective, Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al premierului, a subliniat necesitatea conectării pârtiilor de schi din Secuime şi crearea unei regiuni de schi coerente.

În condițiile cunoscute astăzi este imposibil ca România să atingă obiectivul de a vaccina circa 12 milioane de oameni – este de părere medicul și economistul László Lorenzovici.

În județul Harghita sunt funcționale peste 20 de pârtii de schi, însă numărul turiștilor este foarte mare din cauza restricțiilor de călătorie către destinațiile externe, iar aglomerația crează mediul propice penteu accidentări. Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita a avut peste 100 de intervenții, în majoritatea lor entorse și fracturi, de la începutul sezonului de schi.

Portalul public de e-Guvernare Regista este disponibil, începând de luni, și în limba maghiară, germană, rusă și sârbă. Regista facilitează comunicarea online dintre cetățeni și primării prin verificare online a stării solicitărilor depuse, trimiterea de sesizări online, completarea formularelor electronice și consultarea documentelor de interes public din Monitorul Oficial Local.

Bejegyzés navigáció