A Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, mint minden évben, idén is fotókiállítással kezdi az új évet Szathmári Pap Károly fotográfus előtt tisztelegve születésnapja alkalmából.

Idén Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotóművész Face to Face című tárlatát nyitották meg. A rendezvényről elsőként Kósa András Lászlót, a Bukaresti Magyar Intézet igazgatóját kérdeztem.

Bikfalvi Zsolt FACE to FACE című kiállítását Marchut Réka történész és Eugen Negrea, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke nyitotta meg.

A tárlaton Bikfalvi Zsolt nagykárolyi fotóművész fekete-fehér képeit nézheti meg a közönség. A fekete-fehér technikáról a szerzőt, Bikfalvi Zsoltot kérdeztem.

Eugen Negrea, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke meglepetést tartogatott nem csak a megnyitó résztvevőinek, hanem a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet igazgatójának is. Szathmári Pap Károly születésnapja, január 11-e 2019 óta a Román Fotóművészet Napja is. Eugen Negreát, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnökét először az ezzel kapcsolatos rendezvényekről faggattam.

A Bukaresti Magyar Kulturális Intézetben február 12-ig látogatható FACE to FACE című kiállítás anyagát korábban megtekinthették a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, a nagyváradi Állami Filharmónia kiállítótereiben, a budapesti Aranytíz Kultúrházban és az Ungvári Várban.