• REPORTAJ despre aniversarea a 257 de ani de la masacrarea secuilor de către forţele austriece la Siculeni, jud. Harghita. Masacrul de la Siculeni a fost o execuție în masă organizată în anul 1764 de către armata austriacă, împotriva secuilor rebeli, care s-au împotrivit interzicerii privilegiilor soldaților regimentelor grănicerești secuiești ale graniței militare transilvane. Acțiunea a fost ordonată de curtea imperială de la Viena.
• REPORTAJ despre marcarea zilei fotografiei din România la Institutul Cultural Maghiar di Bucureşti.
• În 2020 anti-maghiarismul a devenit curent central în discursul public din România, potrivit sintezei efectuate de Serviciul de Asistenţă Juridică în Domeniul Minorităţilor „Mikó Imre”– a declarat şeful serviciului, BENKŐ Erika.
• Judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul intentat de judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni în ceea ce priveşte graniţa dintre cele două unităţi administrativ teritoriale – a declarat prefectul George Lazăr. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au admis excepţia imposibilităţii contestaţiilor, invocată de Prefectura Neamţ.
• Judeţul Covasna este în fruntea clasamentului naţional în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor. Centrul de management integrat al deşeurilor din localitatea Leţ, construit de Consiliul Judeţean Covasna din fonduri europene, a vândut anul trecut peste o mie de tone de compost obţinut din deşeuri biodegradabile, parte dintre ele colectate de la populaţie.

•Artistul plastic TAMÁS Klára, născută în România, a donat Muzeului de Arte Aplicate de la Budapesta două dintre tapiseriile sale de mari dimensiuni, intitulate „Davizi şi Goliaţi”, respectiv „Phoenix”. Este vorba despre o donaţie semnificativă, întrucât până acum, în colecţia muzeului nu s-a regăsit vreo tapiserie contemporană de dimensiuni atât de mari (4,3×2,8 metri, respectiv 5,9×4,8 metri).

Bejegyzés navigáció