Az egész világ figyelemmel kíséri a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, amelyet több mint 90 országban közvetítenek televízión, milliós közönség számára.

Az új esztendő első hangversenyét Riccardo Muti vezényli. A 79 esztendős, nápolyi születésű olasz maestro kivételes helyet foglal el a bécsi zenekar történetében, már több mint 500 alkalommal vezényelte a zenekart, ebből ötször már a hagyományos Újévi koncerten is. A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje csokorba gyűjti minden jónak a legjavát: Már a Strauss dinasztia és kortársai örömteli és lendületes, de néha elmélkedő és elgondolkodtató szerzeményeiből összeállított zenei program is biztosítja, hogy jó hangulatban lépjünk be a még nagyon fiatal új esztendőbe. Magas művészi színvonalú előadásban csendül fel a legbécsibb zene, amelyet zeneszerző valaha írt, a keringőtől a polkáig.

A Musikverein Aranytermében a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt nem engedhetnek be a nézőket, de a Filharmonikusoknak nem kell lemondaniuk a tapsról. A nézők – online regisztrációt követően – világszerte számítógépen, tableten vagy okostelefonon keresztül csatlakozhatnak, hogy megtapsolják a Bécsi Filharmonikusokat. A koncert mindkét része végén hangrendszeren keresztül előben lesz hallható a taps, ugyanúgy mint a tévéközvetítés alatt is. Ez az összetartás szimbóluma, miközben a világ kulturális intézményeiben minden leállt.