• Numele apărute în presă au fost confirmate, luni după-amiază, de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, la o conferinţă de presă. Potrivit propunerii, UDMR îl numeşte pe Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, în funcţia de viceprim-ministru, pe Attila Cseke, ministrul dezvoltării, pe Barna Tánczos, ministrul mediului, şi pe Károly Eduárd Novák, ministrul tineretului şi sportului. Preşedintele UDMR a explicat că, în programul de guvernare, un capitol separat a fost dedicat minorităţilor naţionale şi include garanţii instituţionale în ceea ce priveşte conservarea identităţii.
  • În baza situaţiei actuale trebuie să ne pregătim pentru faptul că, cel mai probabil, starea de alertă privind epidemia va fi menţinută pe tot parcursul anului 2021, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la Budapesta.
  • Macheta de bronz a centrului orașului Sfântu Gheorghe, pe care se regăsesc cele mai importante clădiri din centrul orașului, a fost dezvelită în Piața Centrală a oraşului. Inițiatorii proiectului„Orașul Palpabil”, membrii Clubului Rotary, spun că la acest proiect s-a lucrat timp de trei ani, iar macheta va fi utilă atât pentru turiști, dar mai ales persoanelor nevăzătoare, care astfel vor putea simți cum arată centrul orașului.
  • Mai mult de jumătate din angajaţii sistemului de învăţământ nu doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus – este concluzia sondajului de opinie realizat de Federaţia Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret.
  • Conform sondajelor în 2020 a scăzut în mod considerabil depistarea noilor cazuri de cancer după începutul pandemiei. Un medic ginecolog a atras însă atenţia, că au crescut în mod îngrijorător cazurile de cancer din domeniul ginecologic. Scăderea per ansamblu este explicată de medici prin faptul, că au fost amânate sau efectuate cu întârziere examenele de prevenire a acestor îmbolnăviri.

Bejegyzés navigáció