• Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului va ajunge în mare parte în fiole produse de compania Schott Hungary SRL, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó. Ministrul a subliniat că Guvernul Ungariei sprijină cu aprox. 5,6 milioane de euro investiţia de aprox. 37,5 milioane de euro a companiei, în urma căreia aici se vor putea produce fiolele necesare pentru vaccin, pe 16 linii de fabricaţie. O parte dintre acestea au şi sosit deja.
  • Mai mulţi politicieni UDMR, printre care Tamás Sándor preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Antal Árpádot primarul municipiului Sf. Gheorghe au primit citaţii la poliţie pentru încălcarea prevederilor privind campania electorală, deoarece au îndemnat oamenii să meargă la vot pe pagina lor de Facebook. Anunţul a fost făcut de cei doi politicieni după închiderea urnelor.
  • Conform rezultatelor parţiale comunicate la ora 7,00, după numărarea a 99,67% din voturi PSD a câştigat 30% din voturi, apoi urmează PNL cu 26% şi USR cu 15%. Dintre partidele mici AUR a obţinut în jur de 9 %, iar UDMR 6%. Conform acestor date Pro România şi PMP nu au atins pragul electoral de 5%.
  • Este nevoie de o coaliţie de guvernare de centru-dreapta – a declarat Kelemen Hunor preşedintele UDMR după aflarea exit poll-urilor, adăugând că încă nu a fost contactat de nici un reprezentant al celorlalte partide pentru consultări.
  • Pelerinajul tradiţional de Sf. Nicolae de la Gheorgheni a fost mai puţin numeros ca în ceilalţi ani, deoarece au putut participa numai locuitorii municipiului. Toate evenimentele programate în cadrul manifestărilor Zilelor Oraşului au fost transferate în mediul online, inclusiv tradiţionalul concurs de tăiere şi prelucrare a porcilor.

Bejegyzés navigáció