Tegnap kirótták az első bírságokat a Resicabányai Megyei Sürgősségi Kórházban, miután a sajtóban sokkoló képek jelentek meg arról, hogy miként kezelik a betegeket a fertőző osztályon. Az Egészségügyi Minisztérium szerint az eddig kiszabott bírságok meghaladják a 18 ezer lejt.

A felvételeken jól látható a kórtermekben és az osztályon uralkodó rendetlenség és kosz, de olyan fényképek is voltak, amelyen a beutalt betegek meztelenül ülnek a földön a kórház folyosóján. Az ügyben tegnap  Nelu Tătaru egészségügyi miniszter sürgős kivizsgálást kért az Állami Egészségügyi Felügyelőségtől.

A Resicabányai Megyei Sürgősségi Kórház vezetője, Alina Stanovici kijelentette: ismeri az intézményben uralkodó körülményeket. Hozzátette: a felvételeket a tüdőgyógyászati osztályon készítették, amelyet nyáron 70 ággyal bővítettek, és ahova koronavírusos, illetve mentális problémákkal küszködő betegeket is elhelyeztek. A kórház vezetője elmondta azt is, hogy szeptember közepén moduláris kórházat kért az Egészségügyi Minisztériumtól, mert az általa vezetett orvosi egység nagyon régi, és 30 éve nem hajtottak végre az intézményen felújítási munkálatokat.