• Autorităţile române au solicitat prezentarea unui test COVID-19 negativ de la ministrul de externe al Ungariei Szijjártó Péter pentru a-i permite intrararea în ţară cu ocazia unei vizite fulger programată astăzi la Tg. Mureş, cu toate că pentru personalul diplomatic nu sunt valabile restricţiile privind intrarea în ţară – informează cotidianul Kronika din Cluj.
  • Mihai Sorin Tîrnoveanu, preşedintele Asociaţiei Calea Neamului i-a chemat din nou pe români să sărbătorească Ziua Naţională în Cimitirul din Valea Uzului. Participanţii nu au respectat nici acum regulile privind adunările publice în perioada pandemiei.
  • Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Harghita a transferat pentru mai mulţi de 20 de mii de fermieri sumele reprezentând avansul sprijinului pentru suprafeţele agricole cultivate. Autorităţile centrale vor decide la o dată ulterioară privitor la plata întregii sume a subvenţiilor.
  • Peste 50 de comercianţi s-au înscris la Târgul de Crăciun care anul acesta, din cauza pandemiei, va fi organizat online de Primăria Sfântu Gheorghe, informează autorităţile locale. Potrivit acestora, platforma va fi accesibilă la începutul lunii decembrie, iar aici vor putea fi găsite cu predilecţie produse autohtone şi unicat realizate de mici întreprinzători, meşteşugari şi artizani locali.
  • Un sistem de evaluare a performanței angajaților din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Covasna va fi implementat începând din ianuarie, a spus președintele CJ, Tamás Sándor. Instituția are în prezent 1.930 de angajați, dintre care 953 sunt la Spitalul Județean de Urgență, 581 la DGASPC Covasna, iar restul la Drumul și Poduri și în alte instituții subordonate. În aparatul de specialitate al Consiliului Județean lucrează aproximativ 100 de persoane.
  • Municipiul Gheorgheni se pregăteşte pentru sărbătorirea Zilelor Oraşului cu ocazia Sf. Nicolae. Programele se vor desfăşura fără întâlniri între persoane. Cu toate că municipiul a trecut în zona galbenă, s-ar putea organiza evenimente culturale în cadru restrâns, primăria a decis să menţină hotărârea adoptată când încă localitatea era în zona roşie, adică evenimentele să se desfăşoare exclusiv online.

Bejegyzés navigáció