Az európai médiajog aktuális kihívásairól szervezett online konferenciát a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya.

A rendezvényen romániai és magyarországi előadók, médiajogászok, gyakorló médiaszakemberek, egyetemi oktatók vettek részt, akik olyan aktuális témákat tárgyaltak, mint az európai médiajog legfontosabb újdonságai és ezek tagállami átültetése, a megváltozott technológiai tér kihívásai, de olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaphattunk, hogy mit jelenthet a Black Friday a romániai e-kereskedelemben a SARS-CoV-2 koronavírus okozta járvány idején. Kolozsvári kollégánk László Tibor összeállításában elsőként Avornicului Mihai a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar és a Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar tanára: Black Friday – kihívások és lehetőségek a romániai e-kereskedelemben a koronavírus járvány idején címmel tartott előadásából hallhatnak részleteket.

Vallasek Magdolna a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének munkatársa Munkajogi dilemmák a home office típusú munkavégzés és új technológiai kihívások korában címen tartott előadásából hallhatnak részleteket. Az összeállítást László Tibor készítette.