• Interviu cu curatoarea expoziţiei Clujul Vizibil de la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti (Blos-Jáni Melinda).
  •  Încă 1,2 milioane de măşti de protecţie au ajuns în Transilvania cu sprijinul Guvernului Ungariei, a anunţat UDMR. Măştile chirurgicale vor ajunge, şi de data aceasta, la personalul Fundaţiei Sf. Francisc din Deva şi la copiii aflaţi în îngrijirea acesteia, respectiv la Fundaţia Caritas şi Fundaţia Diakonia, precum şi în şcoli, cămine de bătrâni, instituţii sanitare şi biserici din 16 judeţe transilvănene.
  • OTP Bank a reuşit să înregistreze o creştere de 0,5% a cotei de piaţă în România, în primul an al programului său „Apollo”, ceea ce înseamnă că a ajuns la o cotă de 3%, faţă de 5% pe care şi-a propus-o în decursul a 5 ani, a anunţat ieri Fatér Gyula, directorul general al OTP Bank România. În prezent, OTP este a noua cea mai mare bancă din România.
  • UDMR a atras atenţia că majoritatea parlamentară a decis ieri, în ultimul moment, să organizeze şedinţa de plen a Camerei superioare cu participare fizică, senatorii Uniunii neavând astfel posibilitatea de a participa la dezbateri. UDMR precizează că pe ordinea de zi a Senatului se află proiectul legislativ iniţiat de USR – ‘Fără penali în funcţii publice’, proiect adoptat de Camera Deputaţilor şi de Comisia de specialitate a Senatului cu voturile decisive ale UDMR. UDMR consideră că este inacceptabil ca, în timp de campanie electorală, majoritatea să se folosească de astfel de instrumente pentru a împiedica participarea senatorilor UDMR la şedinţa plenară a Senatului’ – afirmă liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.
  • Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, consilierul de stat Borbély László, a declarat ieri că România este considerată un „hub regional” pentru dezvoltare durabilă şi va continua să joace un rol proactiv în asigurarea unui viitor sustenabil şi implementarea obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, document strategic adoptat de ONU în urmă cu trei ani.
  • Instituţia Prefectului HR a distribuit primăriilor 3.176 de tichete de masă destinate vârstnicilor şi persoanelor fără adăpost. ‘Beneficiarii vor intra în posesia sumelor lunare, de 180 lei pentru o persoană, având la dispoziţie un card electronic pentru mese calde.
  • Maine va fi „Ziua Limbii Maghiare, iniţiată de senatorii şi deputaţii UDMR şi stabilită prin decret semnat de preşedintele Klaus Johannis in 2015; cu acest prilej vor fi prezentate valorile minorităţii maghiare, tradiţiile şi obiceiurile ungureşti.

Bejegyzés navigáció